به گزارش ستاد اطلاع‌رسانی پایتخت کتاب ایران، جمعی از شاعران و نویسندگان در نمایشگاه کتاب نیشابور دومین پایتخت کتاب ایران حضور یافتند. بر اساس این گزارش، روز پنجشنبه بیستم آبان‌ماه حمیدرضا شاه‌آبادی نویسنده و ساره دستاران شاعر و روزنامه‌نگار با حضور در نمایشگاه کتاب نیشابور با مخاطبان ادبیات دیدار و گفت‌وگو کردند. همچنین صبح روز جمعه ۲۱ آبان‌ماه علی‌اصغر سیدآبادی، نویسنده و پژوهشگربا حضور در نمایشگاه کتاب با مخاطبان ادبیات دیدار و گفت‌وگو کرد. همچنین میزگردی با حضور محمود برآبادی، حاج نصرالله، حدیث غلامی، مریم محمدخانی  و فرمهرمنجزی برگزار و درباره انتخاب کتاب برای کودکان و نوجوانان بحث و تبادل نظر شد. در روزهای قبل نیز علی شروقی، حسن محمودی ومحسن هجری میهمان نمایشگاه کتاب نیشابور، دومین پایتخت کتاب ایران بودند.

با حضور سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نیشابور دومین پایتخت کتاب ایران، بیست‌و چهارمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران آغاز به کار کرد. همچنین در این برنامه جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان فعالیتش را آغاز کرد.
سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این مراسم گفت: ما به دلیل دو رویداد مهم در نیشابور هستیم. نخستین رویداد، به صدا درآوردن زنگ هفته کتاب از پایتخت کتاب ایران است. از امروز هفته کتاب به‌عنوان دومین رویداد مهم کتاب، بعد از نمایشگاه کتاب تهران، کارش را آغاز می‌کند. در این دوره از هفته کتاب هم برنامه‌های متعددی برای ترویج کتابخوانی در کشور انجام می‌شود. یکی از برنامه‌های مهم این دوره از هفته کتاب، آغاز فعالیت جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان است.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد اسلامی تصریح کرد: ایده راه‌اندازی جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از برنامه‌های پیشنهادی نیشابور به‌عنوان پایتخت کتاب شکل گرفت. دوماه از شکل‌گیری فعالیت این باشگاه‌ها در نیشابور و ۱۵ شهر دیگر راه یافته به مرحله نهایی رویداد پایتخت کتاب ایران می‌گذرد و کارگاه‌های متعدد آموزشی برای مربیان این باشگاه‌ها برگزار شده است.
او یادآور شد: در حال حاضر بیش از ۱۵۰۰ باشگاه کتابخوانی با ۱۸ هزار عضو در ۱۶ شهر کشور تشکیل شده است. نیشابور با ۱۵۰ باشگاه و ۱۸۰۰ عضو سهم ۱۰ درصدی از باشگاه‌های کتابخوانی را دارد.
صالحی با اشاره به تجربه برگزاری طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستاهای دوستدار کتاب در گسترش رقابت ترویج کتابخوانی و افزایش مشارکت مردمی در ترویج کتاب تصریح کرد: انتظار می‌رود با برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی شاهد رونق و افزایش بیش‌تر کتابخوانی باشیم.
وی همچنین گفت: انتظار داریم طی یک سال آینده این باشگاه‌های کتابخوانی در یکصد شهر کشور تشکیل شود و از طریق این ایده صدها هزار نفر از کودکان و نوجوان‌ها به کتابخوانی تشویق و ترغیب شوند و در آینده شاهد نهادینه شدن کتابخوانی در ایران باشیم.
بر اساس این گزارش همزمان با افتتاح جام باشگاه‌های کتاب در دومین پایتخت کتاب ایران، آغاز فعالیت‌های باشگاه‌های کتابخوانی در ۱۵ شهر دیگر ایران جشن گرفته می‌شود و گروه‌های متعدد کودکان و نوجوانان عضو گروه‌های کتابخوانی در رقابت با یکدیگر در سطح مدارس، شهرستان و استان و ملی در نهایت گروه‌های برگزیده جام باشگاه کتابخوانی معرفی و قدردانی می‌شوند. استمرار آموزش، تشویق و هدایت کودکان به کتاب و کتابخوانی از اهداف برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان است.
همچنین با حضور سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی‌اصغر سیدآبادی و عباس کرخی سرپرست ارشاد نیشابور از شعار هفته کتاب رونمایی شد. در این برنامه همچنین سیدعباس صالحی به پاس حمایت‌هایش از نیشابور به‌عنوان پایتخت کتاب ایران به‌عنوان شهروند افتخاری نیشابور معرفی و نشان سیمرغ به وی اهدا شد. همچنین در این برنامه شماری از مسئولان محلی نیشابور و مدیران استان خراسان رضوی حضور داشتند.